niedziela, 6 stycznia 2013

Mielone z cebulą i jabłkiem...

wziąć chrzan i blachę z dziurami...
tekst...
pocierać, pocierać...
tekst...
do skutku...
tekst...
później cosnek brunatny...
tekst...
pociachać dość drobno...
tekst...
dodać do śmietany...
tekst...
pokręcić, pokręcić...
tekst...
przygotować mięso, dodatki (czyli: to co w chlewie się rodzi, produkt wprost z kurnika, majeranek, pieprz i miętę suszoną)...
tekst...
połączyć, pokręcić...
tekst...
obrać pyry...
tekst...
i jabłko...
tekst...
cebulę zmiksować...
tekst...
wrzucić ją do mięsa...
tekst...
podobnie owoc grzechu...
tekst...
pokręcić, pokręcić, pozostawić na chwil kilka, ukulać kulki, smażyć...
tekst...
pyry zalać, podpalić, gotować...
tekst...
tłuste rozrzedzić...
tekst...
później mąki dodać...
tekst...
by na przekór zagęścić...
tekst...
dolać płynu - rozrzedzić...
tekst...
dalej, to z białej miski...
wrzucić, by zagęścić...
tekst...
zakończyć tą zabawę, nałożyć i zjeść...
tekst...
kilka jeszcze zostało...
tekst...
Smacznego!

4 komentarze: