czwartek, 20 grudnia 2012

Indyk w por zawijany...

klatę indyka stukamy...
tekst...
przyprawiamy...
tekst...
ogórki odkręcamy...
tekst...
rozcinamy...
tekst...
przydadzą się też zioła i kilka innych składników...
tekst...
drób kładziemy na liściu...
tekst...
ozdabiamy...
tekst...
kolorowo i wesoło...
tekst...
rolujemy...
tekst...
i kładziemy w szkło...
tekst...
tłuszcz rozpuszczamy...
tekst...
serek odwijamy...
tekst...
do rondla wrzucamy...
tekst...
upłynniamy...
tekst...
przyprawiamy...
tekst...
rulony w piecu dochodzą...
tekst...
gotujemy zatem makaron...
tekst...
całość serwujemy...
tekst...
sosem polewamy...
i zżeramy...
tekst...
Smacznego!

6 komentarzy:

  1. Odpowiedzi
    1. Powiem. Indyka już mam, ale wrzuciłam go do zamrażalki, bo w najbliższych dniach nie będę indyczyć. Dopiero pewnie jakoś w te wolne? Święta?

      Usuń
    2. Zrobiłam. Roladki wyszły pyszne :). Sos też, ale zrobiłam go po swojemu, więc beszamelowy z czosnkiem wyszedł :). Dzięki.

      Usuń
    3. Ha! Cieszę się bardzo.
      To bywa budujące jak się człek dowie,
      że się czasem na coś przyda.

      Usuń