wtorek, 28 sierpnia 2012

Cukinia faszerowana i przystawka...

zielone...
 wzdłuż przeciąć...
 i wydrążyć...
 tego tu, potasać...
 podobnie jak cebulę...
 wraz z mielonym - na patelnię...
 pomidor...
 rozpuścić i doprawić...
 połączyć z zawartością patelni...
 wzbogacić zieleniną...
 połówki popieprzyć...
 przygotować kuskus...
 zmieszać z papką mięsną i wcisnąć w cukinie...
 resztki jej miąższu...
 z pieczarkami...
 i mięsem zmiksować...
 upiec ciasto...
 wyciąć kółka...
 sztuk szesnaście...
 w połowie wyciąć dziurki...
 małe krążki włożyć na blachę...
 duże wzbogacić o pierścienie...
 umieścić w piecu...
 uzyskać taki efekt...
 nałożyć farsz...
 pozostaje już tylko...
 założyć czapeczki...
 na cukinię dać masło...
 przygotować też ser...
 i do piekarnika...
 w tym czasie zjeść apéritif...
 i z rozbudzonymi zmysłami czekać cierpliwie na ciąg dalszy...
 pod koniec wizyty w ciepłym dodać ser...
 w końcu pożreć...
Smacznego!

1 komentarz:

  1. Podoba mi się ta faszerowana cukinia, genialny pomysł, muszę koniecznie zrobić:):)

    OdpowiedzUsuń