zielone...
wzdłuż przeciąć...i wydrążyć...
tego tu, potasać...
podobnie jak cebulę...
wraz z mielonym - na patelnię...
pomidor...
rozpuścić i doprawić...
połączyć z zawartością patelni...
wzbogacić zieleniną...
połówki popieprzyć...
przygotować kuskus...
zmieszać z papką mięsną i wcisnąć w cukinie...
resztki jej miąższu...
z pieczarkami...
i mięsem zmiksować...
upiec ciasto...
wyciąć kółka...
sztuk szesnaście...
w połowie wyciąć dziurki...
małe krążki włożyć na blachę...
duże wzbogacić o pierścienie...
umieścić w piecu...
uzyskać taki efekt...
nałożyć farsz...
pozostaje już tylko...
założyć czapeczki...
na cukinię dać masło...
przygotować też ser...
i do piekarnika...
w tym czasie zjeść apéritif...
i z rozbudzonymi zmysłami czekać cierpliwie na ciąg dalszy...
pod koniec wizyty w ciepłym dodać ser...
w końcu pożreć...
Smacznego!
Podoba mi się ta faszerowana cukinia, genialny pomysł, muszę koniecznie zrobić:):)
OdpowiedzUsuń