środa, 29 kwietnia 2015

Tortilla z prosiakiem...

Mięso prosiaka pokroić, zamarynować i w lodówce schować...
...
cebulę i cosnek posiekać...
...
sypnąć na patelnię...
...
dodać mięso, sos zacząć...
...
pilnować, by nie spalić...
...
dokładnie wszystko wymieszać (lepiej niż na zdjęciu)...
...
witamin garść szykując...
...
pamiętać o przyprawach...
...
oraz innych dodatkach...
...
mięso...
...
pomidor...
...
ogórek...
...
i paprykę ułożyć na placku...
...
zwinąć, hop na blaszkę...
...
włożyć to do pieca...
...
by po czasie wyjąć...
...
zaprezentować Szanownym Telewidzom...
...
wyłożyć na talerz...
...
lecz nie podziwiać zbyt długo...
...
otworzyć na chwilę...
...
aby sosu dodać...
...
zamknąć ponowie, w dłoń ująć...
...
i spożyć ze smakiem...
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Oferta