środa, 16 kwietnia 2014

Papryka mięsem i ryżem nadziewana...

mięso zemleć i podsmażyć...
cebulę obrać i posiekać...
zaopatrzyć się w tłuszcz...
oraz w cosnek...
mięso doprawić...
przykładowo tym...
następnie dodawać... 
 te wszystkie różne takie...
 później przechylając patelnię...
zgarnąć wszystko do ryżu...
 i dokładnie wymieszać...
 paprykę, co aż się śmieje...
pozbawić gniazd nasiennych...
te małe można kiedyś posiać...
uzyskać taki efekt...
 tak potraktowane napełnić...
 wsadzić do gara, dodać tłuszcz i przecier...
 nakryć i dusić...
 aż do skutku uduszenia...
 podać na talerzu....
 posypać tartym serem (mnie się tarka zepsuła) i zjeść...
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Oferta