niedziela, 12 sierpnia 2012

Wątróbka duszona z sosem musztardowym...

drobiową wątrobę...
 oczyścić, pozmniejszać...
 wrzucić na patelnię...
 nasiekać cebuli...
 i do wątróbki...
 ją dodać...
 później całość do gara i dusić...
 ze sporą dawką ziela...
 śmietanę zmieszać z musztardą i przyprawić do smaku...
 wrzucić do gara (tak pod koniec duszenia)...
 jeśli wyszło zbyt rzadkie (mnie takie wyszło) wspomóc się mąką...
 wreszcie podstawić sobie pod nos i zjeść...
Smacznego!

2 komentarze:

  1. Świetne danie.
    Coś takiego robię z wątróbki wieprzowej.
    Podaję ją z ziemniakami z wody i surówką z kiszonej kapusty. PYCHOTA.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Fakt, z kwaśnym najlepiej smakuje...

      Usuń

Oferta