niedziela, 13 maja 2012

Mintaj...

idź na stragan...
 kup włoszczyznę...
 by uczynić na niej wywar...
 gęste wyjmij...
 natnij kopru...
 który nada się z tym białym...
 zmieszaj ładnie...
 smaż cebulę...
 złów mintaja...
 obierz ładnie i do michy...
 wrzuć cebulę, bułę, jajo...
 ulep kulki i do wrzątku...
 w międzyczasie sos produkuj...
 ryż ugotuj...
 oraz zajrzyj do tych kulek...
 jeśli też się nie udały (początkowo miały być jedynie pulpety ale mnie nie wyszły... zrobiły się dziwne w tym warzywnym wywarze i jakieś bez smaku... na szczęście tylko pięć wrzuciłem, zatem resztę usmażyłem i było OK)...
 resztę przerzuć na patelnię...
 tak powstała wersja mieszana...
 lub smażona - jak kto woli...
 te z wywaru (co nie wyszły) zalej octem...
 i skonsumuj za dwa, trzy dni...
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz