wtorek, 10 kwietnia 2012

Mielone w por zawijane...

por...
naciąć do połowy...
 umyć...
 zmiękczyć we wrzątku...
 i rozłożyć...
 do mielonego - cebulę...
 cosnek...
 przyprawy...
 bułę, jajo i zmieszać...
 rozłożyć na liściach...
 starannie...
 zawinąć...
 tak o...
 położyć na blachę...
 napalić w piecu, umieścić... (ok. godziny posiedzi)
 z ogórka...
 musztardy...
 i jogurtu (tutaj grecki)...
 sos zrobić...
 i gotowe (ciut się spiekło - wina kucharza, w pierś się biję... na szczęście jedynie brzegi)...
 oto, jak wygląda...
 mniam, aż się śmieje...
Smacznego!

1 komentarz:

  1. Kurczę...zadziwiasz mnie,mielone w porze...to jest coś:))Smakowicie wygląda:))W*

    OdpowiedzUsuń