poniedziałek, 9 kwietnia 2012

Gruszka z mięsem...

gruszkę rozciąć...
wyłupać gniazdo...
 odkręcić rękojeść patelni...
 wyłożyć owoce...
 pocytrynić...
 mięso ozdobić, podsmażyć...
 cebulę...
 zdewastować maszyną...
 wraz z pomidorem...
 niech powstanie z tego sos...
 sos smaczny...
 gdy wszystko gotowe...
 gruszki ponadziewać...
 wstawić, zamknąć, poczekać...
 okiem ocenić, czy dobre...
 skoro tak, skonsumować (podobnie można z papryką)...
Smacznego!
 pozostałości gruszki...
 rozciamkać...
 i spożyć z bydyniem
Smacznego!

2 komentarze:

  1. A czy można prosić o więcej wegetarianskich przepisów? Te gruszki mi się podobają, ale masz może jakiśpomysł co zamiast mięsa do nich włożyć?
    Może rozciamkany bakłażan z serem... Hmm...

    OdpowiedzUsuń
  2. Wiem, że za mięsiwem nie przepadasz ja jednak bardzo je lubię i głównie na nim opieram swą dietę...
    Czasami coś tam mnie się zdarza innego lecz rzadko. Nie mniej jak widzę sama masz pomysły na zastąpienie mięsa, więc zapewne sobie poradzisz.

    OdpowiedzUsuń