wtorek, 6 maja 2014

Karkówka z jabłkiem, serem, cosnkiem i cebulą...

karczek puknąć...
posypać z lewej...
doprawić z prawej...
czasem warto wziąć maszynkę...
bo tak szybciej, chociaż frajda mała...
uzyskane posiekane...
wyłożyć, nakryć serem...
zwinąć, jakoś spętać...
by powstały trzy i do pieca z nimi...
wtedy zacząć sos (śmietana, musztarda i zioła)...
dalej w garnku...
tak na ciepło...
po chwili pieczenia...
mięso wyjąć, by dodać jabłko...
i jeszcze dać do ciepłego...
później mąkę i mleko...
wrzucić do wrzątku...
później wyjąć na płaskie. Jabłko wprawdzie nie wygląda tak pięknie jak w raju, ale jak się komponuje smakowo...
na koniec polać sosem i już...
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Oferta