czwartek, 10 stycznia 2013

Kurki i kurak w śmietanowym...

cebulę podsmażyłem...
obraz...
wraz z nią trochę kuraka...
obraz...
dorzuciłem też kurki mrożone...
na koniec garść zielska...
obraz...
i chochlę śmietany...
obraz...
koniec roboty, czas to wszystko zjeść...
obraz...
Smacznego!

6 komentarzy:

  1. Zjadłabym...
    Kurki sam zbierałeś?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Aha
      A może wiesz, jak się mrozi kurki? Ja kiedyś zamroziłam takie świeże i były bardzo gorzkie i niejadalne.
      Ale to i tak nie na teraz temat :)

      Usuń
    2. Niestety nie wiem. Pewnie zamroziłbym poprzez umieszczenie
      w zamrażalniku po prostu. A czy stałyby się gorzkie? Pojęcia nie mam.

      Usuń
  2. Chyba trzeba je zblanszować przed zamrożeniem.
    I.

    OdpowiedzUsuń