środa, 2 maja 2012

Pierogi ze spinakiem i fetą...

spinak stopić na ciepłym...
większość połączyć z serem...
 trochę dodać do śmietany...
 cosnek...
 posiekać...
znów część do śmietany, reszta w spinak...
 dodać pieprz i zioła...
 oraz wciepnąć majonez...
 ziemniaki obrobić termicznie...
 zdewastować...
 łączyć ze spinakiem...
 aż powstanie farsz...
 jajko...
 z mąką, płynem i kurkumą...
 zjednoczyć...
 wymasować dokładnie...
 spłaszczyć i kółka wyciąć...
 takie, mniej więcej...
 nafaszerować i zamknąć...
 zrobić takich więcej...
 sporo więcej...
 ostatnie cztery sztuki, nie muszą być już piękne...
 olej dobrze nagrzać...
 smażyć w nim pierogi...
 gotowe wyłowić...
 polać sosem i zjeść...
 niekoniecznie wszystko... (aga68: Na drugi dzień też są dobre,podgrzane w piekarniku lub mikrofalówce:)A sos kilka dni w lodówce można przechowywać:) 

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz