spinak stopić na ciepłym...
większość połączyć z serem...trochę dodać do śmietany...
cosnek...
posiekać...
znów część do śmietany, reszta w spinak...
dodać pieprz i zioła...
oraz wciepnąć majonez...
ziemniaki obrobić termicznie...
zdewastować...
łączyć ze spinakiem...
aż powstanie farsz...
jajko...
z mąką, płynem i kurkumą...
zjednoczyć...
wymasować dokładnie...
spłaszczyć i kółka wyciąć...
takie, mniej więcej...
nafaszerować i zamknąć...
zrobić takich więcej...
sporo więcej...
ostatnie cztery sztuki, nie muszą być już piękne...
olej dobrze nagrzać...
smażyć w nim pierogi...
gotowe wyłowić...
polać sosem i zjeść...
niekoniecznie wszystko... (aga68: Na drugi dzień też są dobre,podgrzane w piekarniku lub mikrofalówce:)A sos kilka dni w lodówce można przechowywać:)
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz