poniedziałek, 16 kwietnia 2012

Zielony chleb z kurakiem...

zielone lody...
 roztopić...
 dodać cosnek, ciut masła...
 śmietanę...
 przyprawić, wymieszać i ostudzić...
 ciasto rozwałkować...
 nakładać spinak...
 rozgarnąć...
 jak murawę na euro...
 posypać serem...
 i papryką...
 zwinąć i pojajić...
 wrzucić do pieca...
 pierś pociąć...
 pocurryć...
 usmażyć...
 powstały bochen wyjąć...
 ukroić...
 spożyć...
Smacznego!

5 komentarzy:

  1. A ciasto francuskie czy kruche? Kupne czy robione?

    OdpowiedzUsuń
  2. pocurryć... dobre:)
    takiej wersji szpinaku nie jadłam
    a nie powiem...
    bardzo to ziele lubię:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ile czasu ten bochen trzeba trzymać w piekarniku??

    OdpowiedzUsuń
  4. ok. 20 minut chyba...
    na oko raczej biorę niż na zegar

    OdpowiedzUsuń