czwartek, 14 lutego 2013

Kapusta z grzybami i cebulową zasmażką...

korzystając z zapasów...
obraz...
grzyby...

obraz...
moczymy...
obraz...
z kapusty kwaśną wodę odlałem...
obraz...
resztę gotowałem...
obraz...
z dodatkami oczywiście...
obraz...
i owymi grzybami...
obraz...
te oto składniki...
obraz...
na maśle...
obraz...
ogrzałem...
obraz...
nieco wody...
obraz...
i mąki dodałem...
obraz...
do kapusty... 
obraz...
to wrzuciłem i już (trochę się jeszcze w garze pogniotło, bo kapusta jak wiadomo, kilka razy grzana, zyskuje na smaku)...
obraz...
na końcu z klopsami...
obraz...
i kluskami...
obraz...
pożarłem...
najlepiej taka kapusta smakuje z golonko, ale o tym - tutaj...
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz