wtorek, 26 lutego 2013

Biodrówka duszona...

biodrówkę...
obraz...
przyprawiłem...
obraz...
i w zimnym ukryłem...
obraz...
ze wszech stron obsmażyłem...
obraz...
do gara przerzuciłem...
obraz...
zalałem wodą, wrzuciłem kilka śliwek...
obraz...
i zacząłem gotować...
obraz...
cebulę na maśle...
obraz...
również dodałem...
obraz...
po niecałych dwóch godzinach mięso było gotowe...
obraz...
z powstałego wywaru...
obraz...
wyjąłem gęste, trochę nim podlałem (reszta płynu, wzbogaciła zupę cebulową)...
obraz...
i zagęściłem...
obraz...
tak oto...
obraz...
teraz już tylko kluchy...
obraz...
i można spożywać...
Smacznego!

1 komentarz:

  1. Uwielbiam biodrówkę:) Najlepsza część świneczki chyba:)

    OdpowiedzUsuń