sobota, 26 stycznia 2013

Kurczak w porowo-kminkowym i pyry z chrzanem...

masło stopić...
obraz...
por...
obraz...
pokroić...
obraz...
dorzucić wraz z kminkiem...
obraz...
dolać ciut wody, zamknąć, dusić...
obraz...
biust przyprawić...
obraz...
dość dokładnie...
obraz...
obmączyć (dziwne słowo)...
obraz...
i smażyć...
obraz...
do pora, gdy woda odparuje, dodać śmietanę...
obraz...
pyry rozciamkać z chrzanem...
obraz...
i podać...
Smacznego!

5 komentarzy:

  1. Ty to zawsze cos dobrego gotujesz!

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam smak kminku...od razu kojarzą mi się wojskowe suchary mniam:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. No popatrz. Nie chwaliłaś się, że w wojsku byłaś...

      Usuń
  3. Podoba mi się słowo obmączyć:)I.

    OdpowiedzUsuń