sobota, 18 sierpnia 2012

Quiche z szynką i boczkiem...

z mąki i masła...
 wykonać kulkę...
 wcisnąć w naczynie, formować...
 jaja, musztardę, śmietanę...
 i trochę cosnku połączyć...
 pokroić boczek...
 tak jak szynkę, czyli w kostkę (niekoniecznie nożyczkami)...
 szynkę wyłożyć i serem nakryć...
 następnie boczek z cebulą...
 na koniec ser i zielone...
 wreszcie upiec a dalej już wiadomo...
Smacznego!

6 komentarzy:

  1. Qu'elle est riche ta quiche!
    Strasznie dużo zaleceń wprowadzileś, co oczywiście korci.
    kokliko

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Il ya seulement trois composants, c'est pas tres riche...
      Spróbuj skoro korci.

      Usuń
  2. Quiche korci - ma się rozumieć. Upiekę jak tylko skończy się ta potworna kanikuła.
    Ale jeszcze bardziej korci pozdrowić, pożyczyć, no i jednak podpisać się.
    kokliko

    OdpowiedzUsuń
  3. O matuchno, jakie to musi być pyszne...!!

    -j.

    OdpowiedzUsuń
  4. Ano mamy w nadsekwańskim kraju kanikułę godną Sahary.
    W związku z czym pieczenie "kiszki" odłożone na troszkę później.
    Pozdrawiam
    kokliko

    OdpowiedzUsuń