niedziela, 24 lutego 2013

Naleśniki z boczkiem...

boczek podsmażyć...
obraz...
z cebulą...
obraz...
i papryką...
obraz...
zrobić ciasto naleśnikowe (Pamiętam z dawnych czasów, że najbardziej puszyste wychodziły z kwaśnego mleka i po ubiciu białka. Mleka ukwasić już niestety praktycznie nie sposób, a to kupne, pomijając jego cenę, ma niewiele z domowym wspólnego)...
obraz...
wszystko z patelni...
obraz...
doń wrzucić...
obraz...
przyprawić odrobinę do smaku...
obraz...
usmażyć...
obraz...
i skonsumować...
Smacznego!

3 komentarze:

  1. zawsze boczek podjadam w trakcie smażenia:)
    paprykę zastąpiłam odrobiną pora,
    pachnie ładnie,zobaczymy,
    to mój debiut,trzymaj kciuki:)I.

    OdpowiedzUsuń
  2. Trochę go zostało,nie zjadłam wszystkiego,
    niezłe danie
    :)

    OdpowiedzUsuń