sobota, 8 grudnia 2012

Szyszki drobiowe...

kurze biusty...
tekst...
na ciasto...
tekst...
położyć...
tekst...
na to ser...
tekst...
i drugie pół...
tekst...
zamykać na przemian...
tekst...
by uzyskać szyszkę...
tekst...
posmarować ją jajem...
tekst...
upiec i zjeść...
Smacznego!

10 komentarzy:

  1. szyszkę albo mumię...

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Szyszka, czy mumia... jak zwał, tak zwał.
      Tak, czy siak, bardzo efektowne danie :)

      Usuń
    2. Skoro autor tekstu zwał "szyszki" to nie ma jak, tak...
      Są szyszki. Jak koleżanka se zrobi swoje, to nazwie jak zechce.

      Usuń
    3. Ale ja już robiłam kilkanaście razy, w różnych wersjach, w różnych wydaniach, z różnym mięsem, z różnymi dodatkami, w jednym kawałku, w wersji mini...
      Jestem przekonana, ze robiłam mumie ;)
      A autorzy... Uwierzysz, że ludzie nazywają klopsy mięsne, w sosie warzywnym bigosem?

      Niezmienne pozostaje to, że nawet bez nazwy, bez względu, co jest w środku- danie budzi zachwyt, kiedy jest oglądane i smakowane.

      Usuń
  2. Pięknie Ci to wyszło, aż chce się jeść:)

    Warszawa

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nic nie stoi na przeszkodzie, by sobie zrobić.
      Merci Warszawo

      Usuń
  3. Mmmm jako fanka kurzych cycków, podkradam pomysł bezczelnie;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Świetne :-) jutro robię na obiadek dzięki

    OdpowiedzUsuń