niedziela, 7 października 2012

Łopatka pieczona w ziołach i czosnku...

składniki na marynatę (oliwa z bazylią, papryka, majranka, moutarde de djion i prowansalskie ziele)...
 mieszamy...
 wraz z cosnkiem...
 smarujemy nią łopatkę i zostawiamy na kilka godzin w chłodzie...
 po tym czasie na patelnię...
 by obsmażyć z każdej strony...
 później hop, z powrotem do naczynia...
 i całość do pieca...
 po ok. półtorej godziny gotowa...
 zatem można ją spożyć...
 tyle jeszcze zostało a co się z tym stało... wkrótce
Smacznego!

7 komentarzy:

  1. Właśnie czegójś takiego mi się chce...
    Łopatki z sosem, ziemniakami, koperkiem i burakami słodko- kwaśnymi...

    OdpowiedzUsuń
  2. Oj jutro biegnę po jakieś mięsiwko na pieczeń, ja biodrówkę uwielbiam:)

    OdpowiedzUsuń