poniedziałek, 19 listopada 2012

Chleb ze śliwką...

tu dojrzewają drożdże...
w tym czasie śliwki suszone...
tekst...
należy pokroić...
tekst...
i wsypać do mąki (użyłem dwóch, pszennej i żytniej)...
tekst...
później całość połączyć...
tekst...
i wyrobić ciasto...
tekst...
by upiec z niego chleb...
tekst...
który tak wygląda...
tekst...
Smacznego!

5 komentarzy:

  1. się zrobi!

    -j.

    OdpowiedzUsuń
  2. Mniam. Ze smalcem. Nie powiem, co mi się zrobiło, bo się wstydzę.( kiedyś będąc w jakimś hotelu, pomylił mi się chleb, coś co wzięłam za kawałki boczku, okazało się rodzynkami, a ja to posmarowałam smalcem i takie oto śniadanie zaniosłam lubemu do pokoju. Okazało się bardzo smacznym połaczeniem :) )

    Wiesz, co? Trochę Ci się ten chleb rozjeżdża. Robiłeś już kilka razy, więc myslę, ze konsystencję "masz w palcach"- spróbuj dosypac trochę więcej mąki, jeśli nie chcesz piec w naczyniu.

    OdpowiedzUsuń
  3. i, jak zwykle, o proporce proszę.

    -j.

    OdpowiedzUsuń
  4. kurna, nie proporce, a proporcję! :P

    -j.

    OdpowiedzUsuń